Blogg

Blogg

Sanger til Gry

KommentarerPosted by Lars Helle Mon, November 02, 2009 19:52:58

Ok, da er boka i butikkene og ventetida i gang. Mange spør meg om det å gi ut bok er å sammenlikne med en fødsel. Det synes jeg egentlig ikke. Hvis vi skal holde fast i barnemetaforen, vil jeg si at prosessen mest kan sammenliknes med et barn som flytter hjemmefra. I mitt hode er den største begivenheten når forlaget sier: "Vi setter manus i produksjon!" Fra det øyeblikket mister jeg kontrollen. Derfor metaforen om barnet som flytter hjemmefra. Du vet at det er best at det forlater redet, likevel kunne du godt tenke deg å beholde det litt til. Det kan jo være noe det ikke har lært ennå. En liten twist på skolisseknyttinga. En bagatell i pizzatilberedingen. For ikke å snakke om: Noen råd i omgangen med det motsatte kjønn eller nettbanken. Med andre ord: Du vet du må slippe kontroll, men bruker enhver unnskyldning for å unngå det. Slik er det med ei bok også. Kan det være noe jeg har oversett? Er nå den setningen egentlig så god som jeg trodde den var? Blir det der egentlig morsomt eller er det bare platt?

Når du så får boka i hånda, er det med skrekkblandet fryd. Jeg feirer det alltid med en konjakk etter at ungene har lagt seg. Litt god musikk og så leser jeg. Fullstendig feilsøkende. Uff da. Var nå det kommaet riktig plassert? Dobbeltsjekket jeg akkurat den beskrivelsen? Lesingen av "Bak stengte dører" bråstoppet da jeg fant en feil og kastet boka i femte veggen. Jeg har spurt minst tjue lesere og ingen har svart at de la merke til den. Så det får være ukas quiz. Heder og ære til den som kan vise meg en faktafeil i løpet av de første hundre sidene (det handler ikke om "Samfundet" eller avløperne derfra).

Akkurat nå er det tilbakemeldinger fra de første leserne som tar mye av oppmerksomheten min. Det er alltid spennende å høre hva folk mener. Anmelderiet skrev jeg om i forrige blogg, så det skal jeg ikke trette dere med. Men hvis det er noen som har kommentarer, så tar jeg gjerne dem. Det gir meg noe å møte anmeldelsene med.

Lars


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lars Helle Wed, February 03, 2010 12:36:06

Hei Solveig,

Tusen takk for hyggelige ord. De kom på rett tid. Jeg er akkurat i gang med å skrive ei ny bok basert på Mellomtrinns- og ungdomstrinnslæreren. Planen er å lage noe for 5-10 linja i lærerutdanningen. Da øker slike tilbakemeldinger motivasjonen kraftig.

Lykke til med studiene.

Lars

Posted by Solveig Vognild Sat, January 30, 2010 11:59:55

Hei!
Har akuratt lest atrikkelen "tapre riddere og betenkte jomfruer i småskogen" - FANTASTISK! er student på HIO, og denne er pensum i GLSM. Disse sidene har gitt meg mer enn 6 mnd. med pedagogikk tilsammen! Måtte bare si det :)
Har nå satt opp småskolelæreren, mellomskolelæreren og ungdomskolelæreren på ønskelista mi!
Gledelig lesing og takk skal du ha!
Solveig

Posted by Marit Wed, December 09, 2009 01:42:39

Hei, igjen. Skjønner du har fått oppklart hvordan det har seg med den endeløse ventingen på anmeldelsen. Håper du får den snart. Og helst før helgen. Da reiser vi til Cuba, og har vanskeligere for å følge med på dette. Håper du oppnår den ærkjennelsen du fortjener:)